•  

  Waar hout wordt verwerkt, wordt ook gekort. Hiervoor zet men vaak manuele machines in. De firma Dimter, een dochteronderneming van de firma Weinig, heeft zich al 25 jaar gespecialiseerd in de ontwikkeling van automatische kortzagen. Dimter is marktleider op wereldniveau van automatische kortzagen. Het Dimter gamma omvat zowel manuele als automatische afkortzagen. Bij de automatische zagen zijn er twee productlijnen: duwerzagen en doorloopzagen. Bijkomend zijn er voor het afvoeren van de gekorte stukken een ruim assortiment afvoer-, sorteer- en stapelinrichtingen beschikbaar.

 •  

  Nauwkeurig positioneersysteem voor plaatsing aan kortzagen, boormachines….

  Kan gebruikt worden voor diverse materialen : hout, aluminium, kunststoffen, isolatie,.. Ideale aanvulling voor een verstekzaag.

  PDF folder

  Video

 •  

  De OptiCut C 50 is een klassieke manuele afkortzaag.  Ze is voorzien van een automatische drukkap en een veilige tweehandbediening. Het is een zeer veilige machine, dankzij de automatische veiligheidsklep aan de zijde van de bediener. De OptiCut C 50 kan optioneel uitgerust worden met rollentafels aan de in- en/of uitloopzijde. De rollentafels kunnen voorzien worden met een grote scala voor het aflezen van de houtlengte. Verder is het handig dat het zaagblad makkelijk bereikbaar is om de werktuigwissels uit te voeren.

  De OptiCut C50 is uitbouwbaar tot een automatische afkortzaag.

 •  

  De OptiCut C 700 is een manuele afkortzaag voor zwaar en/of breed kortwerk. De afkortzaag is uitgerust met aanslagen die zeer precies korten mogelijk maken. De maximale zaaghoogte is 175 mm en de maximale zaagbreedte bedraagt 750 mm. De OptiCut C 700 is voorzien van een automatische drukkap die het te zagen werkstuk op de tafel klemt en heeft een veilige tweehandbediening.  Het zaagblad is makkelijk bereikbaar en de werktuigwissels verlopen daardoor zeer vlot.

 •  

  Tot vier maal sneller korten als met de klassieke manuele afkortzaag. De Unicut P is flexibel, nauwkeurig en garandeert de hoogste veiligheid.

  PDF folder

 •  

  De OptiCut S 50 is een volautomatische kortzaag volgens het opduwprincipe. Het is een kortzaag met ruime mogelijkheden. Een aantal daarvan zijn het korten van vaste en variabele lengtes hout, het verwijderen van met krijt aangeduide fouten op het hout en het optimeren. De OptiCut S 50 levert u hierdoor een aanzienlijke tijd- en houtbesparing op. Bovendien is deze volautomatische kortzaag zeer bedienvriendelijk met een machinesturing waarin het vlot ingeven van de gewenste lengtes/aantallen eenvoudig is. De maximale te verwerken houtlengte is 6300 mm.

  PDF

 •  

  De voordelen van de prijsgunstige Opticut 50 maar nu uitgebreid met enkele highlights van het topmodel S 90.

  PDF folder

 •  

  De Opticut S 60 situeert zich tussen de modellen S50 en S 90.

  Complete afkortzaag afgebeeld met in-en uitloopbuffer.

 •  

  De OptiCut S 90 is de meest gekochte automatische duwerzaag in België. Het is een universele duwerzaag met geweldige mogelijkheden. De OptiCut S 90 is uitrustbaar met de volgende drie pakketten: een precisiepakket voor uiterst nauwkeurig korten, een XL-pakket voor grote secties en een speedpakket voor de hoogste productiesnelheid. Elk model kan met een uitloopsortering worden vervolledigd. De OptiCut S 90 is eenvoudig te verbinden met een vierzijdige schaafmachine.

  PDF 1

  PDF 2

 •  

  De OptiCut 150 is het instapmodel in het Dimter-gamma doorloopzagen. Het is een machine met een mooie prijs-kwaliteitverhouding. De capaciteit van de OptiCut 150 draait rond de 9000 lopende meters per ploeg. Deze universele doorloopzaag kan worden gebruikt voor het korten van vaste en/of variabele lengtes hout, alsook voor het optimeren en voor het korten van fouten in het hout. Bovendien is de OptiCut 150 ook geschikt voor grote secties en onregelmatig gevormd hout en uitgerust met een zeer eenvoudig te bedienen machinesturing.

 •  

  De Opticut 200 is een universele kortzaag voor productie volgens het doorloopprincipe. Ze is leverbaar in 3 verschillende varianten. De basismachine is de universele kortzaag OptiCut 200. Bij hoge vereisten in de lengteprecisie is de OptiCut 200 Exact aangewezen. Om de hoogste capaciteit te bereiken komt de OptiCut 200 Elite in aanmerking. De serie OptiCut 200 is bijzonder geschikt om bijvoorbeeld in een schaaf- of scannerstraat te worden opgenomen. Alle modellen zijn ook geschikt voor het verwijderen van fouten en het optimeren van hout.

  PDF

 •  

  De OptiCut 450 is het zwaarste type doorloopzaag van Dimter, bedoeld voor het verwerken van grote secties en/of zwaarste belasting. De OptiCut 450 is bijzonder geschikt voor grote productievolumes.  Voor het zagen van extra grote secties voorziet Dimter het model OptiCut 450 XL uitgerust met een 630 mm zaagblad. Deze OptiCut doorloopzagen lenen zich tot het eenvoudig integreren in een schaaf of scannerlijn. Men kan ze bovendien verder automatiseren door middel van performante stapelaars.

  PDF

 •  

  De OptiCut 450 FJ afkortzaag werd speciaal ontwikkeld voor de vingerlasindustrie. Ze is in staat enorme hoeveelheden korte lengtes te produceren, waarbij door een bijzonder efficiënt systeem de goede stukken en de afvalstukken uiterst nauwkeurig van elkaar worden gescheiden.

  PDF

 •  

  De OptiCut 450 Quantum is de snelste kortzaag ter wereld. Op de Ligna beurs in Hannover werd een productie van 540 sneden/min. gedemonstreerd. Met zo een hoge snelheid is deze machine bijzonder geschikt om te combineren met een scanner, alsook voor plaatsing in hoge capaciteitproductiestraten. De OptiCut 450 Quantum is voorzien van het Variospeedsysteem dat een quasi ononderbroken aanvoer garandeert.

   PDF

 •  

  De Unistack is een flexibele automatische stapelaar, speciaal ontwikkeld voor gebruik bij automatische kortzagen. De intelligente OptiCut Stacker stapelt zoals u het wilt: al dan niet verzet, al dan niet met automatische plaatsing van de stapellatten. Deze stapelaar kan houtlengtes van maximaal 2750 mm stapelen. De stapelhoogte reikt tot 1500 mm. De maximale capaciteit van de Unistack is 80 stukken/min. Uiteraard werken deze stapelaars met een handige gebruiksvriendelijke sturing.

 •  

  De OptiCut Precise is een automatische duwerzaag voor het bekomen van de hoogste lengteprecisie en een zeer zuivere zaagsnede. Deze duwerzaag komt daarvoor in een speciale uitvoering met bovenliggend zaagblad. Verder werd ze voorzien van een voorritser om uitbrokkelingen te vermijden.

Donkerstraat 23 | B-1750 Gaasbeek | T. +32 2 466 38 39

 info@smi.be | Privacyverklaring smi