•  

  Het op breedte zagen is een van de eerste stappen in het verwerken van massief hout en vormt de basis van een moderne en rationele productie. De firma Weinig levert een optimaal machineconcept voor elke toepassing, van familiebedrijf tot industrie, voor naald- en/of hard hout. Het Weinig assortiment omvat langszagen, meerbladzagen met of zonder zaagbladverstelling en enkele of dubbele bandzagen.

 •  

  De FlexiRip is de in België meest gekochte langszaag voor het verzagen van (on)bekantrecht hout en platen. Dit dankt ze onder andere aan de eenvoudige bediening en de handige sturing. De zaaglengte van de FlexiRip bedraagt maximaal 6200 mm, maar kan worden verlengd op aanvraag. Het verstelbereik van de aanslag is maximaal 1200 mm, maar grotere maten zijn verkrijgbaar. Talrijke opties maken een totaal naar uw behoefte samengestelde langszaag mogelijk. De FlexiRip kan worden vervolledigd met de FlexiCut, een zware afkortzaag voor grote secties. (zie hieronder)

  PDF

 •  

  De FlexiCut is een manuele afkortzaag voor zwaar en/of breed kortwerk. Deze afkortzaag is ideaal inzetbaar in combinatie met de FlexiRip langszaag. De maximale zaagbreedte is 750  mm en de maximale zaaghoogte bedraagt 175 mm. De FlexiCut is veilig te bedienen dankzij de automatische drukkap die het te zagen werkstuk op de tafel klemt. Ook handig is dat het zaagblad makkelijk bereikbaar is om werktuigwissels uit te voeren.

  PDF

 •  

  De firma Weinig biedt een groot assortiment meerbladzagen aan, waaronder het robuuste instapmodel UniRip. Het is een prijsgunstige machine, standaard voorzien van vele nuttige opties. De UniRip is uitgerust met een sterkte zaagmotor van  22 kW.  De maximale zaaghoogte is 110 mm. De houtdoorvoer gebeurt gegarandeerd storingsvrij door middel van een gietijzeren transportketting.  De zaagbladverstelling verloopt zeer vlot dankzij het  gepatenteerde Quickfix-systeem.

  PDF

 •  

  De VarioRip 310 is een meerbladzaag met vaste en/of verstelbare zaagbussen voor zware toepassingen.
  De machine is leverbaar met maximum 2 verstelbare zagen.
  De maximale zaaghoogte van deze meerbladzaag is 110 mm en de maximale zaagbreedte reikt tot 310 mm. De VarioRip beschikt over een sterkte zaagmotor van maximaal 37 kW.
  De houtdoorvoer gebeurt gegarandeerd storingsvrij door middel van een gietijzeren transportketting. 
  De RipAssist sturing zorgt voor een precieze en snelle zaagbladverstelling en het Quickfix-systeem voor het snel verschuiven van de zagen op de zaagas.

  PDF

 •  

  De ProfiRip KR 310 is een meerbladzaag voor de zwaarste toepassingen en de hoogste productiviteit.  Deze uitvoering staat voor uiterst stabiele machinebouw. De machine is leverbaar met maximum 2 verstelbare zagen. De maximale zaagbreedte gaat tot wel 310 mm en de maximale zaaghoogte is 130 mm. De ProfiRip is uitgerust met een sterke zaagmotor met een kracht van max. 90 kW. De houtdoorvoer gebeurt gegarandeerd storingsvrij door middel van een gietijzeren transportketting. De ProfiRip is uiterst geschikt voor het verwerken van materiaal met grote dikteverschillen. De intelligente Timbermax-sturing biedt een automatische breedte-optimering en zaagpositionering.

  PDF

 •  

  De ProfiRip KR 390 is een meerbladzaag voor zware toepassingen. De maximale zaagbreedte is 390 mm. De verstelling van de (maximum drie) zagen gebeurt automatisch. Deze ProfiRip is voorzien van een Kevlar terugslagbeveiliging voor de veiligheid van de bediener. De intelligente Timbermax-sturing biedt een automatische breedte-optimering en zaagpositionering.

  PDF

 •  

  De ProfiRip KRD 310 is een zware meerbladzaag met een boven- en onderliggende zaagas. Deze uitrusting maakt het mogelijk om te werken met minimale zaagbladbreedtes en te komen toe een groter houtrendement. De maximale zaaghoogte van de ProfiRip KRD 310 is 180 mm.

  PDF

 •  

  Het type meerbladzagen ProfiRip KR 450 en 610 staat garant voor de hoogste productiviteit. Het zijn machines van extreem zware bouw. Ze zijn bestemt voor een maximale zaaghoogte tot 140 mm en de maximale zaagbreedtes zijn 450 resp. 610 mm. U kunt rekenen op een doorvoersnelheid van 60 m/min. De machines kunnen met maximum 6 verstelbare zagen worden geleverd. De intelligente Timbermax-sturing zorgt voor een automatische breedte-optimering en zaagpositionering.

  PDF

 •  

  De robuuste bandzaag Variosplit wordt vooral gebruikt voor het precies verzagen van hard- en naaldhout.  Plaatsing op vlakke bodem.  De Variosplit is standaard uitgerust met een hydraulische bandopspanning en een inrichting die schuin zagen tot 45 graden aankan.  De gebruikersvriendelijke Variosplit-sturing werd op een veilige plaats op de machine aangebracht. DeVariosplit kan optioneel met een Siemens-sturing geleverd worden, die zorgt voor de eenvoudige en snelle regeling van onder andere band- en zaagsnelheid. De maximale aanvoersnelheid is 40 m/ min.

  PDF

 •  

  De BK60 is een bandzaag bedoeld voor zware toepassingen. Ze is leverbaar in single of twin-uitvoering en met een maximale aanvoersnelheid van 60 m/min. De BK60 heeft een hydraulische aanvoer en zaagopspanning en een speciale 45° schuinzaaginrichting. Een specifieke eigenschap voor deze machine is de mogelijkheid tot automatisch dedoubleren. De BK60 bandzaag is zowel in rechts- als linksuitvoering leverbaar en past ook eventueel in productiestraten.

  PDF

 •  

  De BK80 is een “heavy duty” bandzaag voor grote secties hout en de allerhoogste belasting. Ze is leverbaar als single of twin-uitvoering en met een maximale aanvoersnelheid van 120 m/ min. De voordelen van de BK80 zijn de eenvoudige en snelle maatinstelling en het fantastisch bedieningscomfort. De BK80 heeft een hydraulische aanvoer en zaagopspanning en de mogelijkheid om te dedoubleren. Het is de ideale bandzaag om in machinestraten te plaatsen.

  PDF

Donkerstraat 23 | B-1750 Gaasbeek | T. +32 2 466 38 39

 info@smi.be | Privacyverklaring smi