•  

  Bij het verwerken van massief hout worden steeds vaker verlijmd hout, platen en balken gebruikt. Dit zette firma Weinig er toe aan een breed gamma hoogfrequentie verlijmpersen te ontwikkelen. Veel aandacht werd daarbij besteed aan het bekomen van zo kort mogelijke perstijden (vanaf één minuut), de hoogste flexibiliteit, een maximaal comfort voor de bediener en een uiterst nauwkeurige belijming. Speciale drukinrichtingen die een minimaal dikteverschil garanderen, wat voor het schuren zeer voordelig is, werden niet uit het oog verloren.

 •  

  Deze compacte, hoogflexibele ProfiPress L is de ideale machine voor de K.M.O. Door het gebruik van hoogfrequentietechniek garandeert de ProfiPress L uiterst korte fabricatietijden. De pers is bijzonder eenvoudig om te stellen. Ze is voorzien van intelligente drukinrichtingen om minimale dikteverschillen te garanderen. De ProfiPress L heeft een automatische in- en uitvoer van de werkstukken. De grootte van haar persbed is 1300 x 2500 mm. Optioneel ook geschikt voor diktes groter dan 60 mm.

  PDF

 •  

  De ProfiPress L II is een compacte, robuuste hoogfrequentiepers voor een flexibele productie. Je kiest deze pers voor de vlotte omstelling, de korte perstijden en de snelle uitharding. De persbedgrootte van deze pers is 2550 x 1350 mm. Meldenswaardig is ook dat door de nauwkeurige belijming het lijmverbruik minimaal is. De ProfiPress L II is uitgerust met een speciale drukinrichting voor het bekomen van vlakke panelen. Verder is ze eenvoudig te bedienen, desgewenst verkrijgbaar met volautomatische instelling. Door de modulaire bouw is het mogelijk de ProfiPress L II uit te breiden naar een volautomatische machine.

  PDF

 •  

  De ProfiPress T is een doorlooppers voor maximale houtlengtes tot 5500 mm. Het is een breedteonafhankelijk concept met onbegrensde platenbreedte. Door een geraffineerde technologie kunnen op de ProfiPress T in één doorgang platen met een verschillende lengte en/of breedte worden geperst. De houtaanvoer kan naar keuze van rechts of van links gebeuren. Verder kan deze machine worden vervolledigd met zaagaggregaten voor het automatisch verzagen. De ProfiPress T beschikt over zes persbanen en biedt zo de hoogste flexibiliteit.

 •  

  De ProfiPress C is een hoogfrequentiepers voor de rationele fabricatie van grote series. De minimum capaciteit van deze pers begint bij 800 m²/ploeg. De ProfiPress C verwerkt lengtes van 0,4 tot 16 meter en talrijke mechanisatie-elementen laten een volledig automatische afloop toe. Indien gewenst kunnen de verlijmde panelen door de ProfiPress C automatisch op lengte en breedte worden gezaagd.

  PDF

 •  

  Lamelleerpers in doorloop voor naald-en hardhout

   Max. houtlengte 6000 mm

Donkerstraat 23 | B-1750 Gaasbeek | T. +32 2 466 38 39

 info@smi.be | Privacyverklaring smi