•  

  De pennebankmachines zijn zeer populair in de deuren- en meubelindustrie. Maar ook voor fabrikanten van parket en tuinhuizen werden talrijke oplossing uitgewerkt.

  De Italiaanse specialist Friulmac ontwikkelde een omvangrijk assortiment dubbele pennebanken voor het kops bewerken van massief hout.

 •  

  De Dualfeed is een dubbele pennebank die direct aan de inlooptafel van een vierzijdige schaafmachine wordt geplaatst. De pennebank is voorzien van twee zaageenheden om de werkstukken precies op lengte te zagen. Aansluitend worden de werkstukken automatisch de schaafmachine ingevoerd. De Dualfeed is voorzien van een automatische lader.

 •  

  De Floormat is de dubbele pennebank voor de fabricatie van parket. De Floormat is leverbaar als standalone machine of kan worden opgesteld in verbinding met een vierzijdige schaafmachine. Door de handige instelling van de Floormat is het een zeer effici├źnte machine voor kleine en grote hoeveelheden. De maximum capaciteit van het model Floormat C bedraagt 50 stuks/min. De Floormat E haalt een productie van maximum 120 stuks. Het topmodel Floormat S voor superieure afwerking kan aan elke zijde met maximum 5 units worden voorzien.

 •  

  De Randomat is een doorlooppennebank die werkt volgens het stop and go principe. Het is de ideale machine voor het kops bewerken van parket met ongelijke lengtes. Deze machine kan in lijn worden gesteld met een automatische afkortzaag en/of een vierzijdige schaafmachine. Er is een ruime keuze versies beschikbaar.

 •  

  De Quadramat is een zware dubbele pennebank  voor het behalen van een maximale productiviteit. Ze wordt ingezet in talrijke sectoren als onder andere de meubelsector, de panelensector en de parketsector. De maximum snelheid bedraagt 120m/min. Door haar modulaire bouwwijze is de Quadramat geschikt voor praktisch elke behoefte.

 •  

  De dubbele pennebank Idramat is bedoeld voor de totaalafwerking van werkstukken. Naast het afkorten en het profileren is de Idramat ook geschikt voor het lijmen en inbrengen van de drevels. De stabiele machinestaander van de Idramat laat de plaatsing van maximum zes aggregaten per zijde toe.

 •  

  De Contouramat is een compacte dubbele pennebank met eenmansbediening. Ze garandeert een zuivere afwerking door middel van een anti-splinterinrichting. De Contouramat biedt u de mogelijkheid om zowel kops als aan de zijkant te boren. Afkorten kan onder hoek en dit tot 45┬░. De Contouramat heeft een zeer handig werktuigwisselsysteem.

Donkerstraat 23 | B-1750 Gaasbeek | T. +32 2 466 38 39

 info@smi.be | Privacyverklaring smi